Концерт ЏЕЗ ДУО  – МАКС КОЧЕТОВ (саксофон) и АНДРЕЈА ХРИСТИЋ (клавир)

У Арт дворишту Банског двора 15. јула (понедјељак) 2024. године у  21.00 час одржаће се

концерт ЏЕЗ ДУО  – МАКС КОЧЕТОВ (саксофон) и АНДРЕЈА ХРИСТИЋ (клавир).

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од сриједе (10.7.) у периоду од 12.00 до 18.00 часова сваким радним даном осим викендом.

МАКС КОЧЕТОВ (саксофон), 1979. године у Кијеву (Украјина). Музиком је почео да се бави од шесте године,свирајући хармонику и кларинет. У деветој години почиње да свира саксофон у дјечијим дувачким и џез оркестрима.

Од 1992. до 1997. године био је студент Кијевског државног  музичког колеџа “Р.М.Глиера” – специјалност саксофон.

Године 1997. одлази у Ерфурт (Њемачка), гдје узима часове код једног од најпризнатијих европских саксофониста, Zbignewa Namislowskog (Пољска). Часове ансамбла похађа у класи Џона Тејлора (В.Британија) и паралелно свира по џез клубовима у Њемачкој и Француској. Од 2006.године живи и ради у Србији.

Сарађивао је са многим музичарима као сто су: Bert Joris, Душко Гојковић, John Faddis, Chuck Findley, Vincent Herring, Tim Garland, Мартин Ђаконовски…

АНДРЕЈА ХРИСТИЋ (клавир) је рођен 12.6.1988.године у Београду гдје 2003. године након завршене ниже музичке школе уписује џез клавир у средњој музичкој школи “Станковић”у класи код професора Милоса Крстића.

Након средње музичке школе 2007.године наставља школовање на Антон Бруцкнер Универзитету у Линцу гдје је  2012. године дипломирао на bachelor студијама џез клавира. Од 2012. ради у средњој музичкој школи ”Јосиф Маринковић” у Вршцу као редовни професор џез клавира. Године 2013. наставља пост дипломске студије на престижном америчком колеџу “Berklee College of music” у Бостону. Наступао је на бројним концертима и фестивалима како на домаћој тако и на страној европској и америцкој сцени у различитим саставима.

Имао је прилику да сарађује са еминентним извођачима  са велике сцене попут Јорис Дудлија, Алан Праскина, Хари Сокала, Дејана Пеценка, Петер Херболцхајмера, Џими Коба, Рици Бајраха, Реј Сантизија и многим другим. Тренутно живи у Београду и предаје џез клавир у  средњој музичкој школи “Станковић”.

Share