Концерт „Бањалучки трио“

У Концертној дворани Банског двора 09. јуна 2014. године (понедјељак) у 20,00 часова одржаће се концерт „Бањалучки трио“.
Учествују:
Марија Томић, флаута
Лидија Паулин, виолончело
Биљана Јашић-Радовановић, клавир

                                                            ПРОГРАМ:

Франсоа Купрен:
Краљевски концерт бр.4
Prélude
Allemande
Courante Française
Courante à l’Italienne
Sarabande
Rigaudon
Forlane en Rondeau

Волфганг Амадеус Моцарт:
Трио у Це – дуру К.548
Allegro
Andante cantabile
Allegro

Карл Мариа фон Вебер:
Трио за флауту, виолончело и клавир у ге – молу оп.63
Allegro moderato
Scherzo
Schäfers Klage
Finale

***

Марија Томић дипломирала је и магистрирала флауту на Академији умјетности у Бањој Луци у класи проф. Лауре Леваи – Аксин. Одржала је бројне солистичке и концерте камерне музике земљи и иностранству. 2013. године добила је позив ансамбла „Студио 6“ из Новог Сада да учествује у премијерном извођењу композиција савремених војвођанских композитора. Члан је Бањалучке филхармоније и Бањалучког барокног ансамбла, као и Бањалучког триа од његовог оснивања.

Лидија Паулин завршила је студије виолончела на Академији умјетности у Бањој Луци у класи проф. Бранислава Петровића. У току школовања остварила је многобројне наступе у земљи иностранству, а добитник је и могих награда на републичким и међународним такмичењима.Учествовала је у раду неколико међународних омладинских  оркестара, а члан је Бањалучке филхармоније.Члан је Бањалучког барокног ансамбла и Бањалучког триа од њиховог оснивања.

Биљана Јашић – Радовановић завршила је студије клавира на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Андреје Прегера и студије чембала на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Милоша Петровића, у чијој класи је и магистрирала.

Остварила је низ наступа (чембало/клавир) као солиста и камерни музичар  у земљи и иностранству. Оснивач је и руководилац Бањалучког барокног ансамбла и Бањалучког триа. Ванредни је професор на Катедри за камерну музику на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци.

 

Share