Концерт – Анима Трио

У Концертној дворани Банског двора 09. октобра 2012. године (уторак) у 20,оо часова одржаће се концерт – Анима Трио – Ниш.

 

 

***

PROGRAM

Josif Marinković
–  Gde si dušo
–   Stojanka

Stanislav Binički
–  Poslala me stara majka
–  Po polju je kiša pala

Milan Prebanda
– Romansa
-Mila nane

Bojan Stanković
– Poranila Kumrija
– Karanfilčeto
– Zapevala sojka ptica
– Igrale se delije

Bojan Mladenović
– Svištovka kolo
– Niška Banja

 

***

Biografije

Aleksandra Ristić – mecosopran, diplomirala je i magistrirala na FMU u Beogradu, u klasi red.prof. Irine Arsikin. Dobitnik je mnogih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima mladih operskih umetnika tokom svog školovanja. Finalistkinja je takmičenja ”Dimitris Mitropulos”u Atini, gde je u više navrata nastupala sa puno uspeha. Solo resitalima uz klavirsku pratnju predstavlja se brojnoj publici kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, Italiji, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj… Održala je preko pedeset solo resitala, preko dvadeset nastupa sa Niškim Simfonijskim orkestrom, gudačima Svetog Djordja, orkestrom Constantinus, kao i sa orkestrom Fakulteta Umetnosti iz Niša. Član je trija Anima, koji se sa velikim uspehom predstavio na gotovo svim značajnim scenama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji, Velikoj Britaniji… Vanredni je profesor i šef Katedre na FU u Nišu, odsek za solo pevanje. Veoma se uspešno bavi pedagogijom, a njeni studenti, nosioci su više nagrada sa domaćih i medjunarodnih takmičenja.

Ana Velicković- Igić – flauta, diplomirala je flautu u klasi prof. Tahira Kulenovića na FMU u Beogradu, a postdiplomske studije iz Kamerne muzike završila je u klasi prof. Olivere Đurđević na istom fakultetu. U toku školovanja, osvojila je više nagrada, kako za solo flautu, tako i za kamernu muziku. Član je dua DIA, Libero seksteta i jedan je od osnivača trija Anima, sa kojim je nastupala širom Srbije, kao i u Crnoj Gori, BiH, Italiji, Engleskoj…Ovaj ansambl ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Novi Sad, Radio Niš. Nastupala je kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom, orkestrom Concertante, Kamernim orkestrom Imperio. U toku svoje karijere, sarađuje sa našim eminentnim kompozitorima: Dejanom Despićem i Konstantinom Babićem. Vanredni je profesor i šef Katedre za Kamernu muziku na Fakultetu Umetnosti u Nišu, a njeni studenti, nosioci su nagrada sa prestižnih takmicenja i festivala u zemlji i inostranstvu.

Ingrid Janković-klavir, rođena je u Zrenjaninu, gde završava osnovno i srednje muzičko obrazovanje.

Studije započinje 1993. god. na FMU u Beogradu, i diplomira u klasi prof. Zorice Dimitrijević-Stošić. U toku školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima i osvajala nagrade. Znanje nadograđuje i uz druge eminentne profesore kao što su prof. Dorian Leljak, prof. Kemal Gekić, prof. Irina Skerl, prof. Arbo Valdma.

Svoj pedagoški i korepetitorski rad započinje pre završetka studija. Korepetira Zrenjaninskom horu ’’Koča Kolarov’’, sa kojim nastupa u Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu, Budimpešti. U međuvremenu radi u Prokuplju i Aleksincu, a od 2005. god. na FU u Nišu, u zvanju Stručnog saradnika. Od 2007. god. na istom Fakultetu radi u zvanju Umetnički saradnik. Kao član Libero seksteta nastupila je na NIMUS-u, Galeriji SANU u Beogradu. Kao solista i korepetitor predstavlja se i u Galeriji Artget K.C. Beograda, Кoncertnoj dvorani Banski dvor u Banja Luci, kao i u sali FU u Nišu.

Share