Концерт – Александра Радосављевић, клавир

У Концертној дворани Банског двора 08. децембра 2016. године (четвртак) у 20,00 часова одржаће се концерт – Александра Радосављевић, клавир.

ar-70x50cm-bleed-3mm-copy-web

АЛЕКСАНДРА РАДОСАВЉЕВИЋ је рођена у Сарајеву, гдjе започиње своје музичко образовање. Умjетничку дjелатност започела је још током школовања у родном граду.

Прву годину студија уписала је 1990. године на Музичкој академији у Сарајеву, у класи проф. Александре Романић.

Због политичке ситуације у земљи, напушта родни град, и другу годину уписује на Факултету музичке уметности у Београду и дипломира 1995. године, у класи проф. Мирјане Вукдраговић.

Звање магистра умjетности стиче на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Мирјане Вукдраговић, 2004. године. Учествовала је као солиста и као члан различитих камерних састава на бројним концертима.

Педагошким радом је почела да се бави 1992. године у  Mузичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Бијељини. Данас, своју педагошку каријеру остварује као истакнути клавирски педагог на Академији умјетности Слобомир П Универзитета, на катедри за клавир, у звању  ванредног професора, и у Mузичкој школи “ Стеван Стојановић Мокрањац“ у Бијељини.

Користећи знања и искуства школујући се у класама реномираних професора, на угледним музичким институцијама у Сарајеву и Београду, ученици и студенти из њене класе освојили су до сада велики број награда на републичким и међународним такмичењима.

Редовно учествује у раду жирија на међународним и домаћим такмичењима. Одржава мајсторске курсеве и семинаре за професоре клавира. Уметнички директор је „Slobomir International Music Competition“ које организује Академија умјетности на Слобомир П Универзитету у Бијељини, у дисциплинама клавир соло и клавирска дуа.

Александра Радосављевић је 2009. године именована за декана Академије умјетности на Слобомир П Универзитету, чију функцију обавља и данас. Тренутно је на докторским студијама на Факултету музичких уметности у Београду.

 

ПРОГРАМ

R.Schumann –  СОНАТА No. 2 g-moll, Op. 22

I  So rasch wie möglich
II  Andantino. Getragen
III  Scherzo
IV  Rondo

F.Liszt -Harmonies poétiques et religieuses No.7 Funérailles

S.Prokofiev – СОНАТА No. 2  d-moll,  Op. 14

I  Allegro ma non troppo
II  Allegro marcato
III  Andante
IV  Vivace

Share