Изложба фотографија „ВАСКРС“ аутора Душана Стегића

У Црвеном салону Банског двора 12.04.2012. године у 12,00 часова одржаће се отварање изложбе фотографија „ВАСКРС“ аутора Душана Стегића.

 

БИОГРАФИЈА 

Душан Стегић, професор у пензији
Душан Стегић рођен је 1940. године. Завршио је основну школу, нижу гимназију, бањалучку Учитељску, Вишу педагошку школу и Педагошки факултет. Живио је и радио на подручју Градишке као професор гдје је и  пензионисан. Вратио се у Бања Луку гдје се у својој младости бавио спортом, био члан КУД „Пелагић“, а у зрелијем добу, уз веома динамичан и успјешан културно просвјетни рад био је успјешан спортски радник (један је од оснивача Спортско риболовног савеза Републике Српске и први предсједник).
Од многобројних хобија један од најуспјешнијих је бављење фотографијом. То траје још од Омладинске радне акције на изградњи аутопута 1960. године, а интензивиран је одласком у пензију.
До сада је имао двије самосталне изложбе и  учествовао на  INTERNATIONAL SAVA RIVER BASIN COMMISSION гдје су му радови и награђени.
Ова изложба је интересантна из разлога што је сам фотографисао Васкршња јаја која су у потпуности његова креација.

Шарао их је на традиционалан начин пером и воском, офарбао их и својим суграђанима пожелио уљепшати и честитати Васкршње празнике.

Х Р И С Т О С   В О С К Р Е С Е !

Share