IX Mеђународни научно-стручни скуп „Савремена теорија и пракса у градитељству“

logoУ Концертној дворани Банског двора 11. и 12. априла 2013. године (четвртак и петак) под покровитељством Владе Републике Српске и Града Бање Луке одржаће се IX Mеђународни научно-стручни скуп под називом „Савремена теорија и пракса у градитељству“.

Организатори скупа су:
– Министарствоза просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске,
Архитектонскограђевински факултет Универзитета у Бањој Луци,
Привредна комора Републике Српске и
Завод за изградњу а.д. Бања Лука.

Циљ одржавања скупа је да упозна и подстакне стручну и научну јавност о потреби укључивања у савремене токове теорије и праксе у градитељству. 

Досадашњи скупови су, на задовољство организатора, били веома посјећени и, по општој оцјени, изузетно успјешни. Учествовали су сви релевантни субјекти у реализацији инвестиционих објеката, међу којима су представници општина и градова из цијеле Босне и Херцеговине, као и значајнији привредни субјекти из области градитељства: пројектанти, извођачи радова, инвеститори…, из БиХ и региона. 

Посебно треба истаћи да су се еминентни научни и стручни радници из земље и иностранства, аутори радова, који имају велико искуство у учешћу на сличним манифестацијама, изразили веома похвално у вези са организацијом, избором тема и посјећености скупова.

 

Програм скупа:

 11.04.2013. године (четвртак)

08.00 – 09.30   часова   Регистрација учесника
09.30 – 10.00   часова  Отварање Скупа

Радни дио 

09.00  14.00 часова   (Концертна дворана) 

17.0017.50  часоваДокументарни филм „Град на сланим језерима од идеје до                                                     реализације“
                                          Калкута, Индија,  сценарио Добривоје Тошковић

 12.04.2013. године (петак)

 Радни дио 

09.00  – 14.00 часова (Концертна дворана)

 

Share