ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА – монодрама Милана Димића

У Концертној дворани Банског двора 18. августа (уторак) у 21:00 час биће изведена монодрама ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА која је ауторски пројекат глумца Милана Димића.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за сваки програмски садржај је ограничен на 50 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за монодраму могу се преузети на билетарници Банског двора од 11. августа (уторак), сваким даном осим недјељом у периоду  од 10.00 до 18.00 часова.

Монодрама „Има нека тајна веза“

Ова монодрама је ауторски рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дјелом легендарног српског пјесника Душка Трифуновића. Поред протагонисте  који води причу у овој монодрами појављује још пет ликова којим глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота; од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом живота. Представа је за кратак период одиграна скоро 40 пута и гледало је преко 8000 људи широм земље. Димић је ову монодраму изводио у  Народном позоришту Републике Српске, на Палама, Јахорини, Козарској Дубици,Костајници,Челинцу, Мостару, Источном Сарајеву, Приједору, Милићима, Бијељини, Броду, Брчком, Лакташима, Дервенти,Тузли, Сарајеву, Добоју, Новом Саду,Београду, Зајечару, Прибоју, Бугојну, Вишеграду. Био је учесник на четири међународна фестивала и то у Новом Саду – „Бранково коло“, у Бањој Луци – Театар фест (Фестивал монодраме), у Зајечару „Дани  Зорана Радмиловића“ и у Прибоју „Дани Данила Лазовића“.

 

Милан Димић из Пала, рођен је 22. јула 1995. године.  Тренутно живи и ради у Бањалуци. Похађао је Академију умјетности у Бањалуци (2014-2018) у класи Јелене Трепетове Костић. Дипломирао је са представом „Чорба од канаринца“ по тексту Милоша Радовића. Тренутно игра у три представе:  „Има нека тајна веза“, „Чорба од канаринца“ и у комаду за дјецу „Кловновске авантуре“. У наредном периоду очекује премијеру нове представе.

Share