II Фестивал оријенталног плеса “Awalim”

У Концертној дворани Банског двора 29. марта 2014. године (субота) у 20,00 часова одржаће се II фестивал оријенталног плеса под називом „АWALIM“ а у организацији Удружења грађана ОRIANA & ORIA.
Улазнице по цијени од 5 КМ могу се купити 29 марта2014. године у Банском двору од 18,00 часова или резервисати путем телефона 065/255 957.
(Контакт особа Александра Тешановић).

***

Интернационални фестивал оријенталног плеса “Awalim” је манифестација која има циљ упознавање и промовисање оријенталног плеса као умјетничког стваралаштва.
Због културолошких разлика и филмске индустрије која је створила “холивудизирани” стил оријенталног плеас, овај плес је представљен као плес завођења “фаталне жене” а заправо представља сyмбол елеганције, префињености и искреног изражавања духа плесача. Кроз плесне радионице, такмичења и завршну гала вече показат ће се да је оријентални плес равноправна умјетничка дисциплина, да јој “добро стоји” богата продукција те да јој је мјесто на великим позоришним сценама.

Овај Фестивал ће вратити оријентални плес својим коријенима и дати му респектабилност коју пре није имао на овим просторима.

 

 

 

 

 

 

 

Share