Fresh Wave фестивал електронске музике

На Тврђави Кастел 23.06.2012. године од 21,00 часова одржаће се Fresh Wave фестивал електронске музике „Бања Лука 2012“.
Fresh Wave је први celebrity фестивал електронске музике (музике новог доба) у Бања Луци а самим тим и у цијелој Републици Српској.

Фестивал је попут EXIT у Новом Саду те ће самим тим подићи популарност града у туристичком и културном смислу и привући иностране туристе у Бања Луку.

На Fresh Wave фестивалу 2012. године учествоваће свјетске музичке звијезде:

***

JUNIOR JACK & KID CREME

Junior Jack, pravog imena Vito Lucente, Italijan je koji živi u Briselu. Na početku karijere nastupao je pod raznim imenima poput Kafé, Hugh K i Mr. Jack. Prvi pravi uspjeh dostigao je pod imenom Junior Jack sa singlom „My Feeling“ (2000.) koji je dospio na sve nacionalne liste u Evropi, Sjedinjenim Državama i Australiji. Naredni singl „Thrill Me“ obilježio je njegovu karijeru. Bio je to veliki klupski hit kojeg su „pokupili“ mnogi vrhunski svjetski DJ-evi i koji je postao himna plesnih podija širom svijeta.

Kako je potražnja za Junior Jackom kao DJ-em rasla, Vito, koji je do tada preferirao rad u studiju kao producent, odlučio je snage udružiti sa DJ Kid Crèmeom. Dvojac je ubrzo postao među najpopularnijim izvođačima na dance sceni.

Kako je njihova slava rasla, tako je dolazilo i sve više zahtijeva za izradu remixa pjesama umjetnika kao što su Bob Sinclar, Moby and ATFC. Na početku 2003. godine Junior Jack se našao na prvom mjestu Top liste singlova u Velikoj Britaniji sa pjesmom „Make Luv“. Singl se zadržao na poziciji broj 1 tokom četiri nedjelje, postavši najuspješnija dance numera koja se ikada našla na top listama u Velikoj Britaniji. CD sa ovom pjesmom prodat je širom svijeta u tiražu od preko pola miliona primjeraka. Iste godine izbacuje i pjesmu „E-Samba“, zarazni latino hit koji je uzrokovao „ludilo“ na dance podijima gdje god je sviran, a hit „Stupidisco“ sa svojim eksplodirajućim koktelom electro-funk i disco zvuka postao je omiljenim hitom DJ elite.

Pozicija Junior Jacka kao vodećeg na evropskoj dance muzičkoj sceni potvrđena je kada je dobio nagradu za najbolji album snimljen u 2004. godini, na prestižnoj “The House Music Awards“. Njegov uspjeh se nastavlja i 2005. godine sa nagradama za najboljeg house DJ-a na godišnjim DJ nagradama koje dodjeljuje kultna Pacha na Ibizi.

Naravno, Fresh Wave festival koji je zakazan u subotu 23.06. na tvrdjavi Kastel u Banjaluci će imati odličnu podršku domaćih DJ-eva i producenata.

DJ Nebs Jack

DJ Fedja Knajdl b2b DJ Inis

DJ Woodie b2b DJ Igor

DJ Lik Jay

Share