Џез концерт МИКАН ЗЛАТКОВИЋ ТРИО

У Концертној дворани Банског двора 14. марта  (уторак) 2023.године у 20.00 часова одржаће се џез концерт МИКАН ЗЛАТКОВИЋ ТРИО. Овај трио чине  Микан Златковић клавир,Бранко Марковић контрабас и Милош Грбатинић бубњеви.

Гости на овом концерту ће бити Владимир Тубић (гитара)  и Макс Кочетов (саксофон).

Улазнице по цијени од 7 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од сриједе 1. марта, сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

МИКАН ЗЛАТКОВИЋ, је виртуозни џез пијаниста са богатом међународном каријером.

Као млад музичар истакао се на југословенској сцени као члан и солиста Биг Бенда РТС, са секстетом Марковић – Гут и са Микан Златковић триом.

Од 1992. године живи и гради успјешну каријеру најприје у Њу Јорку а потом у Сан Дијегу сарађујући са великанима џеза као што су Tony Scott, Clifford Jordan, Chet Baker, Ernie Nilkins, Ralph Penland, Red Hollonjay, Charles McPherson, Louis Hayes са којима је снимао и наступао широм свијета. Такође се бави и студијским радом и компоновањем.

БРАНКО МАРКОВИЋ, рођен 1957. године у Новом Саду, завршио је контрабас на ФМУ у Београду. Незаобилазна фигура домаће џез сцене, Бранко је наступао свим значајним домаћим музичарима и бендовима, као и великанима свјетске џез сцене као што су Chat Baker, Lester Bowie, Don Moye, Philip Catherine, Less Mac Cann, Larry Coryell, Horace Parlan, Alvin Queen, Tony Lakatos, Chuck Mc Pherson, Vito Giordano, Imre Kesegi…

Године 1988. постао је редован члан Биг бенда Радио Телевизије Србије (РТС) са којим је свирао и/или снимао са познатим солистима: Benny Golson, Eddie Henderson, Don Menza, Clark Terry, Diane Schuur, Vic Vogel, Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Brad Leally, Ed Thigpen, Jerome Richardson, Dusko Goykovic, Mile Pavlovic, Ronnie Cuber, Steve Turre, Randy Bracker, Jon Faddis, Bert Joris, Gregory Hutchinson… Од 1997. до 2003. године предавао је контрабас и мале ансамбле на џез одсеку средње Музичке школе „Станковић“ у Београду. Бранко Марковић суоснивач и умјетнички директор North City Jazz & Blues Фестивала у Косовској Митровици од 2003. године и  Whitefield Jazz фестивала у Бијелом Пољу, Црна Гора, од 2007. године.

МИЛОШ ГРБАТИНИЋ (бубњеви) из Шида започиње студије на ФМУ Београд и тако креће сарадња са локалним џез музичарима у Београду. Недуго после добија статус сталног сарадника Биг Бенда РТС где и данас активно ради. учествовао је на џез фестивалима широм Србије и региона.

МАКС КОЧЕТОВ рођен је 9. јануара 1979. године у Кијеву (Украјина). Музиком је почео да се бави од шесте године свирајући хармонику и кларинет. У осмој години почиње да свира саксофон у дјечијим дувачким и џез оркестрима. Од 1992. до 1997. године био је студент Кијевског државног музичког колеџа “Р.М.Глиера” – специјалност саксофон.Од 1995. године постаје  члан квинтета Евгениа Дергунова. Лауреат је многих џез фестивала. Године 1997. одлази у Ерфурт (Њемачка) гдје учествује у “Јазз Њорксхоп” у класи саксофонисте Zbigniewa Namislowskog (Пољска). Часове ансамбла похађа у класи Johna Taylora (В.Британија) и паралелно свира по џез клубовима у Њемачкој и Француској. Године 2003. постаје лауреат фестивала “ Dodz Junior” и носилац награда: најбоља ауторска композиција,најбољи извођач,најбољи џез-рок ансамбл. Од 2006. године живи и ради у Београду (Србија). Године 2010. постаје први алт саксофониста у Биг Бенду РТС, а са својим квартетом наступа по фестивалима у Србији и Европи. Сарађивао је са многим музичарима као што су: Душко Гојковић, Владимир Молотков, Игор Закус, Душан Новаков, Мартин Гјаконовски, Jon Faddis, Brad Leali,Clause Raible, Chuck Findley и Gregory Hutchinson.

ВЛАДИМИР ТУБИЋ осваја своје прво гитарско такмичење већ са шеснаест година, а  затим слиједи богато музичко путовање проткано учењеми истраживањем музике у неким најпрестижнијих институција за музичку едукацију. Безброј професионалних радионица, интернационалних пројеката, албумских гостовања, као и едукација на престижном Musician’s Instituteу Лос Анђелесу и ултимативно студиј џез гитаре у Бечу у класи проф. Кристијана Хавела утицали су на то да се на најбољи начин споји таленатм рад и искуство.  Показавши велику зрелост у звуку Владимир је привукао много пажње музичке заједнице, посебно у онлине свијету са редовним подкастима, бесплатним часовима и садржајима на својој ФБ и Јутјуб страници које су пуне креативних примјера његовог уникатног приступа импровизацији у препознатљивом стилу.

Share