Додјела награде „Станко Ракита“ за књигу пјесама Петра Ђаковића „Шта ко сања“

У Вијећници Банског двора 16. октобра 2015. године (петак) у 12,00 часова биће додјељена награда „Станко Ракита“ за књигу пјесама Петра Ђаковића
„Шта ко сања“.

petar-1

***

Књига “Шта ко сања” кроз три одвојене цјелине поиграва се дјечијом маштом и жељом за новим сазнањима, кроз циклусе у којима се: игра врло озбиљно схвата; слуша забавни програм радио емисије за дјецу о темама из ђачког живота; и завршава пјесмама за кученце Бети, разиграну малтезерку. По природи хуман и пун поштовања према личности дјетета упушта се у искрену комуникацију и добронамјерно савјетовање.

Петар Ђаковић је свој радни вијек посветио педагошком раду (учитељ, педагог-психолог, школски савјетник…), пишући књиге за дјецу, такође аутор је и коаутор уџбеника за основну школу, и стручних књига за наставнике. Као предан радник на подручју дјечије литературе заокружује свој рад и овом наградом.

Додјела награде обавиће се 16. октобра у 12,00 часова у КЦ Бански двор.

Том приликом ће се додијелити награда „Читалачка књига“ коју је добила Народна библиотека „Ћирило и Метоије“ из Приједора.

Установљена је и награда „Читалачка значка“ коју ће добити 10/десет/ најбољих читалаца из десет библиотека  и школа Републике Српске.

ЧЛАНОВИ  ЖИРИЈА:
Мр Александра Чворовић, књижевница
књижевник, СретенВујковић, члан
књижевник, Панто Стевић, члан

 

Share