Чланак Независник новина – »Man trio«: Radost muziciranja prenijele na publiku

Nezavisne novine

 »Man trio«: Radost muziciranja prenijele na publiku

slika

Nevena Vržina,
Foto A.Čavić

BANJALUKA – Djevojke koje čine „Man trio“ oduševile su u ponedjeljak veče sve poklonike klasične muzike koji su se našli na njihovom koncertu u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.Trio koji čine flautistkinje Aleksandra Kopić i Nataša Vukojević i pijanistkinja Milica Krstović osnovan je 2013. godine kada su tri muzičarke iz Republike Srpske i Srbije udružile snage iz čiste radosti muziciranja. „Veoma brzo po osnivanju počele smo da nastupamo na raznim muzičkim manifestacijama. Veoma smo srećne kada imamo priliku da naš talenat i strast za sviranjem prenesemo na publiku“, ispričale su ove djevojke.Njihova dinamična saradnja je uskoro dovela „Man trio“ do prve nagrade na međunarodnom takmičenju kamerne muzike u Italiji.U junu prošle godine nastupile su u sali Banskog dvora, u Banjaluci, kao dio manifestacije „Dani Vlade S. Miloševića“, zatim na Međunarodnom danu muzike, Međunarodnom danu dijaspore, kao i u koncertnoj dvorani u dvorcu Lužnice u Zagrebu.Kako su navele, svaki novi koncert donosi novi izazov, ali koji donosi i nova iskustva.Iako Vijećnica nije bila previše ispunjena, istinski ljubitelji klasičnog zvuka uživali su u izvođenju ovih mladih muzičarki.Na njihovom repertoaru našla su se djela uglavnom svjetskih kompozitora, poput Brenena Blotnera, Gerija Povela, Norberta Oldrinija i drugih.

Aleksandra Kopić je flautistkinja iz Beograda, gdje je i diplomirala flautu 2009. godine. Potom je školovanje nastavila u Banjaluci, otkada nastupa i sa Banjalučkom filharmonijom.

Nataša Vukojević je flautistkinja iz Banjaluke i često je nastupala kao solista i na koncertima ansambala širom BiH i Srbije. U Simfonijskom orkestru Akademije umjetnosti Banjaluka svira prvu flautu od 2011. godine.

Milica Krstović je rođena u Beogradu, a školovala se na Akademiji umjetnosti u Banjaluci i Beogradu. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom takmičenju kamerne muzike u Banjaluci 2011. godine u kategoriji klavirski duo sa Bojanom Kostić.

http://www.nezavisne.com/kultura/pozornica/Man-trio-Radost-muziciranja-prenijele-na-publiku/339741

Share