Чланак Независних новина – Питали смо познате Бањалучане по чему ће памтити 2015. годину

Pitali smo poznate Banjalučane po čemu će pamtiti 2015. (FOTO)

20151221171011_343712Pitali smo poznate Banjalučane po čemu će pamtiti 2015. (FOTO)
Dajana Miljić, Lejla Džin
 

Ovi Banjalučani Novu godinu će dočekati u krugu porodice ili u društvu prijatelja. Neki se nadaju putovanjuBliži se kraj 2015. i vrijeme kada se sumiraju utisci i postavljaju novi ciljevi, pa smo pitali smo poznate Banjalučane po čemu će pamtiti godinu na izmaku, gdje će proslaviti najluđu noć i šta žele ostvariti tokom naredne godine. Pred sebe su postavili nova lična i profesionalna usavršavanja, a Novu godinu će dočekati u krugu porodice ili u društvu prijatelja.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik

Što se tiče godine koja je na izmaku, zadovoljan sam šta smo sve učinili, a posebno što se tiče gradskog budžeta i pritom smo završili značajne projekte koje smo započeli prije nekoliko godina. Planovi u narednoj godini su optimistički, jer smo tako i pristupili planiranju budžeta, mada očekujemo i dodatna sredstva iz fondova za kojima ćemo tragati. Novu godinu proslaviću skromno u krugu porodice.

Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada

Proslava Nove godine će mi biti u krugu najbližih. Nadam se da ću 2015. godinu zaboraviti što prije, jer se ništa karkteristično nije dešavalo, sem možda što se u ovoj godini javio aktivizam građana, odnosno više su zainteresovani za to što radi lokalna vlast, što je veliki plus. Želja u narednoj godini je da nas bude što više zaposlenih.

Milorad Petrić, direktor KC Banski dvor

Ovu godinu ću pamtiti po obnovi tvrđave Kastel, jer obnoviti takav izuzetan objekat za kulturne manifestacije je velika stvar u našem gradu. Već tradiconalno Novu godinu ću dočekti na Trgu Krajine, budući da je Banski dvor pored grada organizator proslave Nove godine. U narednoj godini najveća želja mi je da dođe do sanacije krova Banskog dvora.

Sandra Ljubojević, glumica

Najluđu noć ću provesti vjerovatno u Beogradu. Ovo godina iza nas je uglavnom bila stabilna i želim da tako ostane u narednoj jer smatram da je ta stabilnost jednako važna kao i neke lijepe želje. Smatram da je ljepota u tome kad se neke stvari slože. Željela bih da i u sljedećoj godine ne bude nekih većih promjena, da nastavi ovako.

Mladen Matović, dirigent

Novu godinu proslaviću u krugu porodice jer trenutno komponujem nešto za Dan Republike. Sjećanje koje će zauvijek ostati na 2015. godinu jeste osvajanje zlatne medalje s horom „Banjalučanke“ na evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Za narednu godinu planiram komponavanje velikog djela, kao i učestvovanje na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Sočiju.

Zoran Pejašinović, direktor Gimnazije

Profesionalno ću 2015. pamtiti po proslavi 120 godina banjalučke Gimanazije, jer je taj događaj ostavio zaista veliki trag. Novu godinu ću dočekati u krugu porodice. Planovi za narednu 2016. godinu su u vezi s ličnim usavršavanjem, vraćanjem struci i nauci.

Fedor Predragović, fudbaler Borca

Novu godinu slaviću u nekom banjalučkom klubu s društvom. Želje su svake godine iste, odnosno puno zdravlja, ljubavi, novca. Godinu koja je na izmaku pamtiću po lijepim stvarima koje su se dešavale u fudbalskom klubu. Želja u narednoj godini je da nađem inostrani angažman u fudbalu.

Sanja Popović, glavna urednica Zabavnog programa RTRS

Ovu godinu ću pamtiti po lijepom, što se dogodilo ne samo meni, nego i prijateljima, porodici. Ono što bih izdvojila jeste putovanje na grčko ostrvo Santorini s prijateljicama, koje ostaje kao lijepa uspomena. Novu godinu ću dočekati u krugu prijatelja, vjerovatno kućna varijanta, ali nikad se ne zna, sve organizujemo u posljednji čas. Možda negdje i otputujem.

Miljka Brđanin, glumica

Godinu koja je na izmaku pamtiću po lijepim stvarima koje su mi se desile, da li privatno ili poslovno, ali i po nekim ljudima s kojima sam kreativno sarađivala. Sebi želim u narednoj godini radosti, razumijevanja i strpljenja. Što se tiče same proslave, nadam se možda nekom putovanju, a ako ne – biću s ljudima s kojima želim.

Dijana Radulj, TV voditeljka i portparol

Novu godinu proslaviću sa društvom iako još nismo odlučili gdje tačno. Ovu godinu ću pamtiti po poslovnim uspjesima, te lijepim stvarima koje sam radila na oba posla – televiziji i na fakultetu. Upoznala sam mnoge drage ljude, ali i provela prelijepe trenutke s prijateljima.

Share