Чланак Гласа Српске – Бански двор вечерас у бојама француске заставе

14.11.2015 18:16 | Срна

Бањалука – У знак солидарности са грађанима Париза који су се нашли на удару терориста, вечерас Културни центар Бански двор у Бањалуци освијетљен je бојама заставе Француске.

slikacitavaweb

– Бањалука је вечерас, као знак солидарности са грађанима Париза који су се нашли на удару терориста, освијетлила Културни центар Бански двор бојама заставе Француске, као што су то учинили градови широм свијета.

„Придружили смо се градовима широм свијета који су најзаначајније објекте освјетлили бојама заставе Француске као знак подршке француском народу“, рекао је новинарима градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, који је осудио терористичке нападе у Паризу.

Он је поручио грађанима Париза да нису усамљени у борби против тероризма.

„Ово је безуман акт, поготово узмајући у обзир чињеницу да су нападнути објекти у којима су се окупљали млади. Свјесно су биране мете и то је упозорење свима да се активно укључе у борбу против тероризма“, рекао је Гаврановић.

У серији терористичких напада у Паризу убијено је најмање 128 људи, док је више од 180 повријеђених. Одговорност за напад преузела је „Исламска држава“.

Share