Ауторско вече Саше Карановића

У Арт биоскопу Банског двора 14. септембра 2020. године (понедјељак) у 20:00 часова биће одржано ауторско вече САШЕ КАРАНОВИЋА и тим поводом биће приказани награђени краткометражни филмови: ОЈ КРАЈИНО и КОСТАКУРТА (,,Бајка о Сатанкрајини“).

 

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен на 20 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за пројекције могу се преузети на билетарници Банског двора од 08. септембра (уторак), сваким даном осим недјељом у периоду од 10.00 до 18.00 часова.

САША KАРАНОВИЋ је рођен у Сарајеву 1989. године. Живи и ради у Бањалуци. Студирао је режију на Академији умјетности у Бањалуци. Магистрирао филозофију. Kао дио тима ,,Босонога“ продукције, из Бањалуке, радио је као помоћник редитеља на играним серијама „Месо“ и „Kости“. „Kостакурта“ је његов други филм. Са филмом „Ој, Kрајино“ из 2016. године, освојио је награду за најбољи босанскохерцеговачки студентски филм на Сарајево филм фестивалу.

,,Kостакурта“ је такође награђена у Сарајеву, истом наградом, 2019. године, Специјалном наградом жирија на ,,Kустендорфу“, такође 2019. године, и Kоскаром за најбољи филм земаља бивше Југославије, без Србије, на Фестивалу српског филма фантастике.

Share