Addiko bankа званично постала партнер Банског дворa

Потписивањем уговора о сарадњи Addiko bankа Бања Лука и ЈУ „Бански двор – Kултурни центар“ Бања Лука озваничили су партнерску сарадњу за наредну годину. Уговор су, на 85. рођендан ове значајне културне установе, потписали Марио Иванковић, директор Addiko bankа ад Бања Лука и Младен Матовић, директор ЈУ „Бански двор – Културни центар“.

IMG_3480-web

„Addiko bankа настоји институцијама културе, али и у широј јавности, постати синоним за институцију која подржава различите аспекте културног дјеловања. То је правац који је Addiko групација у цјелини препознала као примарни фокус дјеловања у локалним заједницама“, истакао је Марио Иванковић, директор Addiko bank ад Бања Лука. „Вјерујем да је овим уговором Бански двор добио најљепши поклон поводом 85. рођендана“, додао је Иванковић.

„Веома нас радује чињеница да је Addiko bankа препознала значај и улогу Банског двора као једне од најзначајнијих институција културе на нашим просторима а која афирмише високе стваралачке домете, помјера границе креативности, његује отворен критички дијалог, те уцртава ново продукцијске и организационе стандарде. Подршка Addiko bankа представља истински ‘вјетар у леђа’ новом концепту рада установе и значајно ће помоћи при организацији репрезентативних културних садржаја у властитој продукцији“, истакао је Младен Матовић, директор ЈУ „Бански двор – Културни центар“.

Addiko bankа у оквиру своје стратегије дјеловања према локалној заједници, посебно мјесто даје подршци институцијама културе. Осим партнерске сарадње са овом институцијом, банка има успјешну сарадњу са Народним позориштем у Сарајеву, те позоришним кућама у Бањој Луци и Мостару, али и низ других позоришних манифестација у Босни и Херцеговини.


Share