Kонцерт aнсамбла хармоника АНАНТАНГО

У Концертној дворани Банског двора 26. марта 2019. године (уторак) у 20.00 часова одржаће се концерт aнсамбла хармоника АНАНТАНГО из Зенице.
Бесплатне позивнице за концерт сви заинтересовани могу преузети на билетарници Банског двора од четвртка 21. марта 2019. године.

АНСАМБЛ ХАРМОНИКА АНАНТАНГО

У зиму 2017. године, на иницијативу диригентице Алдине Агановић, настаје јединствени ансамбл хармоника „АНАНТАНГО“ из Зенице. Јединствен по томе што га чине чак четири генерације професора хармонике, више од половине ансамбла су жене…
Хармоникашки ансамбл „ АНАНТАНГО“, који дјелује при Удружењу “КАСИОПЕЈА“ Зеница, је група сатављена од 9 чланова професора музичких школа.
Сврха постојања овог ансамбла је првенствено да код дјеце и ученика развије интересовање и љубав за солистичко и заједничко музицирање, да дјелује на формирање музичког укуса, да доприноси развоју естетске културе и подизању нивоа опште, личне културе комплетне популације, те да се боље и на комплетнији начин широј публици представи хармоника као инструмент.
Након бројних концерата које је „АНАНТАНГО“ одржао широм Босне и Херцеговине, крајем 2018 године наступали су у Прагу (Чешка) као и у Концертној дворани Ватрослав Лисински у Загребу (Хрватска). Почетком 2019 године, на позив свјетски познатог CRO Guitar Tria, „АНАНТАНГО“ је имао наступ у прелијепом Дубровнику (Хрватска).
Репертоар „АНАНТАНГА“ је урађен на један модернији и слушнији начин гдје свако може наћи нешто за себе. Изводе се дјела Баха, Пицоле, Дербенка, Хермоса, Брамса…

 

Програм концерта:

  1. Bach: Aria
  2. Boellman: Toccata
  3. Giordano: Misteriosa Venezia
  4. Derbenko: Harmonikasi sviraju dzez
  5. Dvorzak: Slavenski ples
  6. Brahms: Madjarski ples
  7. Hacaturjan: Grcki ples
  8. Piazzolla: Oblivion
  9. Piazzolla: Chiquillin de Bachin
  10. Galliano: Tango per Claude
  11. Hermosa: Anantango
  12. Lijepi li su ducani
  13. Anadolka
  14. Pjevat cemo sta nam srce zna
  15. Tahiri: Bosanska rapsodija
Share