Koncert kamernog ansambla „Libertango“

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 13. novembra 2017. godine (ponedjeljak) u 20.00 časova održaće se koncert kamernog ansambla „Libertango“.
Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 09. novembra (četvrtak) od 12.00 časova.

Libertango-13.11.-web

Kamerni ansambl Libertango je nastao septembra 2003. godine u Banjoj Luci. U svom dugogodišnjem postojanju stalni sastav su činili Aleksandra Ostojić-Ždrnja, Boris Dukić, Dejan Đorđević, Sanja Zelić i Ljiljana Milić. Kroz ovaj sastav su prošli i muzičari: Ljubica Katanić, violina (učestvovala na snimanju kompakt diska); Nataša Kovačević, harmonika; Boban Adžić, gitara i Jasmina Perkić, violina. Libertango je kamerni sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pjacole, što ih čini jedinstvenim  na prostoru RS i BiH. Do sada su održali niz koncerata od kojih treba izdvojiti nekoliko koncerata održanih u Banskom dvoru – Kulturnom centru u Banjoj Luci (od kojih je jedan snimljem i uvršten u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja), te koncert u Sarajevu održan 10.marta 2005. godine u sklopu Međunarodnog festivala „Sarajevska zima“. Svirali su na mnogobrojnim humanitarnim koncertima. 2005. godine su snimili svoj prvi kompakt disk.

Članovi ansambla:
Aleksandra Ostojić-Ždrnja – harmonika
Boris Dukić – klarinet
Ljiljana Milić – gitara
Sanja Čolić-Zelić – klavir

 

P R O G R A M

Astor Piazzolla: Ave Maria

Astor Piazzolla: Concierto para Quinteto

Astor Piazzolla: Tango S. V. P.

Fernando Tavolaro: Milonga No. 5

Astor Piazzolla: Un dia de Paz

Astor Piazzolla: Michelangelo ’70

Astor Piazzolla: Adios Nonino

Juan ‘dArienzo: Canaro en Paris

Astor Piazzolla: Invierno Porteno

You Seung Ha: Elegie et Tango

Share