Fotografije 20.09.2017. godine

U Vijećnici Banskog dvora 20. septembra 2017. godine (srijeda) u 19.00 časova održano je poetsko veče „Pišem ti poslednji put“, Gorana Tadića.
U saradnji sa Udruženjem građana Etrafika.net i magazinom Lola.

 

slika1-web slika2-web slika3-web slika4-web

„Pišem ti poslednji put“ naziv je poetske večeri kojom je pjesnik iz Novog Sada Goran Tadić obradovao svoju publiku u Banjaluci. Tadić je u Vijećnici Banskog dvora govorio svoje satenske stihove, koje je pratio zvuk klasične gitare.

Goran Tadić je kantautor, kompozitor i pjesnik koji je do sada napisao više od 700 pjesama, te izdao šest knjiga. Prvu zbirku poezije objavio je u maju 2011. godine pod nazivom „Satenski stihovi“, da bi već naredne godine publici ponudio novih stotinu pjesama objedinjenih u zbirci „Oprosti mi stihove“. U junu 2013. godine objavljuje zbirku pjesama „Duša u mekom povezu“, kao i izdanje koje je nazvao „Dijaspora misli“, a koje opisuje kao knjigu u kojoj su zapisane njegove misli. „Oči naše“ naziv je zbirke pjesama objavljene 2014. godine, a početkom 2016. svjetlo dana ugledalo je njegovo najzanimljivije i najpopularnije izdanje – zbirka „Kad pročitaš, spali“.

Radi se o pjesmama napisanim na razglednicama, čestitkama, dopisnicama i u formi pisama. Ovo izdanje nije knjiga u njenom klasičnom obliku već skup pisama obavijenih kanapom, čime se uspostavlja intiman odnos između pjesnika i čitaoca, koji stiče utisak da su stihovi pisani specijalno za njega.

Pored poezije, njegova velika ljubav je i muzika, pa je komponovao melodije za pozorišne predstave, te objavio CD “Sitnice”. Kaže da se umjetnošću bavi iz sasvim sebičnog razloga – da bi imao šta doživjeti.

Share